The Beekman, New York

The Beekman, New York

The Beekman

I 70 år lå 5 Beekman Street øde hen uden, at nogen anede, hvad der befandt sig bag skodder og plankeværk. I dag er The Beekman ét af New Yorks fineste og mest hippe hoteller.

Hotel branchen er i en rivende udvikling. Luksus hotel-boliger, koncept-designet som private hjem, skyder op som små satellitter i storbyerne, men det er stadigt svært at slå den ægte vare, når det er fuldendt lavet. Kom indenfor i et af New Yorks mest storslåede hoteller: THE BEEKMAN.

The Beekman ligger på 5 Beekman Street i Lower Manhattan, i kvarteret omkring Wall Street og Freedom Tower. Bygningen blev bygget i 1881 af den irske byggematador Eugene Kelly på højdepunktet af New York’s gyldne periode. Bygningens oprindelige navn var naturligt nok The Kelly Building, men senere blev den omdøbt til Temple Court.

Det 9 etagers store hus med det centrale Victorianske atrium med glastag, dannede rammen om 212 kontorer, hovedsageligt for advokater, samt Hospital Credit Exchange, Inc. Huset var også hjemsted for et finere selskab ved navn Clinton Hall samt en stor samling af litterære værker, og der var  ofte besøg af gæsteforfattere som Edgar Allan Poe.

Selv om Temple Court var blandt de første brandsikre kontorbygninger, samt den første af tre bygninger i byen, som havde elevator, lukkede man alligevel bygningen i 1940 på grund af brandfare. Bygningen blev tømt og døre og vinduer blev skoddet til bag et plankeværk. Lige dér kunne historien sagtens have endt. I cirka 70 år lå bygningen øde hen bag de tillukkede døre og vinduer, imens tusinder af mennesker dagligt gik forbi uden at vide hvilken skønhed, der gemte sig derinde.