The Beekman, New York

The Beekman, New York

The Beekman

I 70 år lå 5 Beekman Street øde hen, uden nogen anede hvad der befandt sig bag skodder og plankeværk. I dag er The Beekman ét af New York’s fineste og mest hippe hoteller. Hotel branchen er i en rivende udvikling. Luksus hotel-boliger, koncept designet som private hjem af globale brands skyder op som små satellitter i storbyerne, men det er til stadighed svært at slå den ægte vare når det er fuldendt lavet. Kom indenfor i New York’s storslået THE BEEKMAN.

The Beekman ligger på 5 Beekman Street i Lower Manhattan, i kvarteret omkring Wall Street og Freedom Tower. Bygningen blev bygget i 1881 på højdepunktet af New York’s gyldne periode af den irske byggematador Eurgene Kelly, og blev oprindeligt kaldt The Kelly Building indtil den blev døbt Temple Court. Det 9 etagers store hus med det centrale Victorianske atrium, med glastag, dannede rammen for 212 kontorer, hovedsageligt advokater, samt Hospital Credit Exchange, Inc. Huset dannede ligeledes rammen for et finere selskab ved navn Clinton Hall samt den største samling af litterære værker, som ofte havde besøg af gæsteforfattere som Edgar Allan Poe.

Omend Temple Court var blandt de første brandsikre kontorbygninger, forud for New York’s skyskraber periode, samt den første af tre bygninger i byen som havde elevator, lukkede man alligevel bygningen i 1940 på grund af brandfare. Bygningen blev tømt, døre og vinduer blev skoddet til bag et plankeværk, og lige dér kunne historien sagtens have endt. I cirka 70 år lå bygningen øde hen bag de tillukkede døre og vinduer imens tusinder af mennesker dagligt gik forbi uden at vide hvilken skønhed der gemte sig derinde.