OPLEVELSER, FORDYBELSE OG RO

OPLEVELSER, FORDYBELSE OG RO

Et bæredygtig samfund

Finland har flere år i træk slået Danmark som verdens lykkeligste land, og spørger man finnerne, så peger de selv på naturen som en af årsagerne.

Der er intet så godt for sjælen, som uendelige skove og flere søer end man kan tælle.

Landarealet er nemlig dækket af 75% skov, så det handler også for finnerne om bæredygtighed og inspiration til fremtidens bioøkonomi og udnyttelse af de lokale ressourcer.

Naturen som legeplads

De fleste steder i verden har højsæson om sommeren, men Finland kan noget helt specielt fra oktober til april, hvor naturen er ren, rå og fantastisk. Det kan godt være her bliver koldt, men finnerne sætter sig ikke indenfor hvis der falder lidt sne. Tværtimod, så tilpasser man sig blot, og når der er tindrende frost og tykt snelag, så bliver oplevelserne både renere og mere simple.

”De aktiviteter vi kan byde på heroppe er også anderledes end mange andre steder,” fortæller Second Waves direktør Søren Nygaard-Andersen.

”Vi kan tage gæsterne med på snesko-safari, snescooter eller langrend, hvis man har lyst til en fysisk oplevelse ude i naturen. Det er også muligt at arrangere ’drifting’ på is med biler – og vi er så langt mod nord, at der er gode chancer for at se nordlys, og det er en af de oplevelser, man aldrig glemmer.”

Rensdyrhold udgør en vigtig indtægtskilde (kød og skind), men har også stor kulturel betydning for samerne i området, og derfor indgår der også besøg hos familier, der har holdt rensdyr i flere generationer.
Second Wave har rejst en del i området, og anbefaler det højt.

”Det er svært ikke at blive draget af den ro der med det samme møder en, så snart man lander i det nordlige Finland. Ens mentale helbred får et ordentligt skud tiltrængte vitaminer”