En belønning man husker hele livet

En belønning man husker hele livet

Opgaven

Der findes et hav af forskellige måder at udvikle et firma på og skabe et godt arbejdsmiljø. En af dem er at motivere sine medarbejdere til at gøre deres bedste, og derefter hylde det gode arbejde. Den strategi har Iveco tager til sig, da de endnu engang har valgt at honorere deres dygtigste sælgere fra Norden og Baltikum med en uforglemmelig incentive-tur. Denne gang til det magiske Sydafrika.

Second Wave havde skræddersyet en tur, som bød på alt fra de kendte turistattraktioner til de mere autentiske og personlige oplevelser. En komprimeret tur, hvor der blev smagt på alt det, Sydafrika har at byde på.

Det handler om at nå til tops

At det blev Sydafrika, som skulle være destination for turen, var ikke en tilfældighed. Sydafrika er et land i forandring med en fængende og utrolig historie, som uden tvivl vil give en oplevelse, der huskes. Den parlamentariske hovedstad Cape Town var det første sted medarbejderne satte deres ben. Her blev de mødt af god stemning og et fantastisk vejr, som fulgte dem på resten af turen.

Gruppen blev hentet i privat bus og kørt til Taffelbjerget, bedre kendt som Table Mountain – et imponerende bjerg, der er helt fladt på toppen, og når skyerne driver ind, ligner det, at det er et bord dækket med dug.

Til alles store overraskelse havde Second Wave arrangeret transport til den efterfølgende frokost på gamle veteranmotorcykler. Turen gik langs kysten og bød på en betagende udsigt, og her fik alle lov til at nyde en skøn frokost på den fashionable Grand Café and Beach Club, mens man kunne kigge udover det sydlige Atlanterhav.

Efter frokosten præsenterede ledelsen medarbejderne for de nye salgsmål, nye salgsstrategier og kommende tiltag. Ved at lægge faglige indspark ind imellem aktiviteterne fik man skabt en stemning og dynamik i en gruppe, hvor nye input gav lyst til mere viden.

Man får bare lyst til at give den en ekstra skalle, når man kommer hjem.
Det er benzin på motoren.

Når tab bliver til håb

Anden dagen bød på udflugt til den sydligste spids af Afrika, Kap Det Gode Håb og dernæst Boulders Beach, hvor deltagerne blev omringet af pingviner. Her var stemningen ikke til at tage fejl af, da de nysgerrige pingviner fik alles humør op. Aftenen sluttede af med solnedgang og herlig middag på restaurant Zenzero.

Det var med stor spænding og begejstring, at alle på tredje dagen blev kørt ud til Langa Township. Der bor omkring to millioner mennesker i Langa, og hver dag dør mennesker pga. sygdom og sult. Det er et sted, hvor ikke mange tror, at der er håb, men det skulle en eksklusiv rundvisning med de lokale lave om på.

Efter en interessant velkomst af de lokale guider, blev vi delt op i mindre grupper. Her fortalte guiderne om livet og miljøet i et af de områder, som var mest udsat under Apartheid. Til stor overraskelse blev alle revet med af den begejstring og det håb, som de lokale havde for deres township. Deres optimisme var ikke til at tage fejl af.

Rundvisningen, historierne og begejstringen fra de lokale flåede deltagerne ud af deres comfort-zone, så de fik en meget bedre forståelse for, hvordan det må have været at leve under disse kummerlige forhold for blot et årti siden. Det er unikke oplevelser som disse, der styrker relationerne i gruppen og som vil være samtaleemne på gangene hjemme i trygge Danmark.

Efter en fænomenal tur i Langa Township blev alle kørt ud til et af turens store højdepunkter: Safari som bød på alle The Big Fives, og der var en elektrisk stemningen i luften, mens alle spejdede efter det næste dyr i vildmarken. En dagstur fyldt med nye indtryk blev rundet af med en autentisk Bush Dinner, hvor alle fik serveret farvestrålende sydafrikansk mad, mens solnedgangen lyste horisonten op.

På vej til lufthavnen gjorde gruppen stop på det ikoniske Spier Winery, hvor der blev budt på rundvisning, frokost og ikke mindst vinsmagning.

”For Iveco ser vi det som en helt klar investering i medarbejderne og det kæmpe arbejde, som alle sælgere præsterer. Vi ved med sikkerhed, at sådanne ture er noget, alle gerne vil løbe lidt hurtigere for at komme med på,” siger marketingschef Jan-Aake Carlsson med et veltilfreds smil.

Få mere inspiration

Vi bidrager med en stor vifte af kreative og faglige eksperter og specialister til at netop jeres arrangement, salgsmøde eller grupperejse bliver en succes, både i ind- og udland.