BMW-folk fik smagt på Islands rå natur

BMW-folk fik smagt på Islands rå natur

Kæmpe oplevelser

20 gæster fra BMW Financial fik the full treatment, da de i april gæstede Island, for at holde konference. Island er et mekka for incentive-rejsende, da øen med sin ekstremt rå natur og vilde kontraster indbyder til kæmpe oplevelser. Her er vulkaner, nordlys, gletchere og imponerende vandfald.

Noget af det, der gør en tur i den islandske natur som imponerende er, at man kan opleve den på nærmeste hold – fx på en ATV-tur på den rå og ufremkommelige Reykjanes halvø. Her bliver man virkelig udfordret og blæst igennem i det månelignende landskab. Ruten er svært fremkommelig, og deltagerne får virkelig udfordret deres køretekniske evner på de stærke ATV’er. Efter turen er der bad – på islandsk maner – men vandslange og iskoldt vand.

Dagen efter var der flere hestekræfter under motorhjelmen på en fantastisk selfdrive experience, hvor alle fik lov at køre de store 4X4 biler, som Island er kendt for. Turen rundt på The Golden Circle er et must, når man besøger Island.

Geysere og gyldne vandfald

Efter en tur på ufremkommelige veje, gennem små floder og på stejle fjeldsider, nåede vi til Geysir, som er en geotermisk kilde i Haukadalur i det sydvestlige Island.

Geysir blev nævnt første gang 1294, da et jordskælv nedsatte dens geologiske aktivitet. En del år var den aktiv for derefter igen at ligge stille. Efter et jordskælv i år 2000 er Store Geysir igen i udbrud, men kun et par gange om dagen og kun i op til 10 meters højde i modsætning til i 1294, hvor vandhøjden var på 60 meter. Hele området i Geysir-nationalparken er geotermisk aktivt, som f.eks gejseren “Strokkur” der er i udbrud hvert femte minut med en 20 m høj vandsøjle.

Efter en dejlig frokost med udsigt til Strokkur, gik turen videre til vandfaldet over dem alle: Gulfoss. Gullfoss ligger på floden Hvita, hvor gletsjeren Langjökull sørger for, at op til 2 millioner vand i sekundet strømmer 32 meter ned i dybet. Det er et fascinerende skue og når solen skinner, er der ideelle betingelser for, at der dannes regnbuer.

Jeg har aldrig nogensinde snorklet i så klart vand. Det er det vildeste jeg har prøve

Snorkling i det klareste vand

For mange af deltagerne var turens højdepunkt den helt unikke oplevelse at få lov at snorkle i Silfra i Thingvellir, hvor den europæiske og den amerikanske kontinentalplade mødes. Vandet er iskolde 2 grader, men med godt udstyr kan må få den smukkeste undervandsoplevelse i det helt klare vand – en once in a lifetime experience.

Island byder på forrygende madoplevelser – både lokale, som på den meget primitive restaurant Fjorubordid, hvor man spiser hummerhaler galore!

Og på de mere trendy Reykjavik restauranter, som Kopar og Grillmarket, eller den smukke restaurant Lava ved Den Blå Lagune, som jo er et must see, når man besøger den nordatlantiske ø.

Få mere inspiration

Vi bidrager med en stor vifte af kreative og faglige eksperter og specialister til at netop jeres arrangement, salgsmøde eller grupperejse bliver en succes, både i ind- og udland.