Strandvejen 171
2900 Hellerup
CVR: 32263267
Restaurant Under, Norge
Norges nyeste undersøiske restaurant “Under” er et arkitektonisk mesterværk. Dyk med under vandet og book dit bord allerede nu!
Nordmændene har været kendt for de smukke natur- og udendørsoplevelser, men i dag er det i lige så høj grad arkitektoniske og gastronomiske oplevelser, der brander landet. Et kerneeksempel er Restaurant “Under”, der fik den norske DOGA arkitekturpris samme år som byggeriet blev fuldendt.
Det er stjernearkitekterne Snøhetta, som har tegnet det fantastiske byggeri, der er placeret på det sydligste punkt af den Norske kystlinje ved byen Båly. Restaurant “Under” er Europa’s første undersøiske restaurant, der tillige fungerer som researchcenter for marinebiologer.
Navnet “Under” er valgt, ikke blot fordi ordet på Norsk betyder “vidunder”, men fordi restauranten er placeret, så halvdelen af bygning ligger henslængt fra de rå klipper og ud i Nordsøen.
Restauranten med de meter-tykke betonvægge ligger 5,5 meter under havets overflade, og er forsynet med et gigantisk akryl vindue, som giver gæsterne en enestående mulighed for at opleve havets liv igennem skiftende sæsoner og vejrlig, mens de indtager en enestående menu, der netop henter inspiration i havets dyr og planter.
Bygningen er strømlinet i formen, men har en rå undersøisk overflade, der gør det muligt for muslinger at bruge bygningen som et kunstig muslingerev, og dermed vil bygningen være med til at rense havet og tiltrække yderligere liv.
Restaurant “Under” kan tage mod 80-100 spisende gæster. I restauranten er der ydermere en Champagne-bar, som ligger i forlængelse af restauranten, hvor de spisende gæster kan sidde ved to langborde, hvor alle vil kunne nyde udsigten til havets liv igennem det store 11 x 4 meter panoramiske akryl-vindue.
“Under” åbnede i 2019 med den danske kok Nicolai Ellitsgaard som kulinarisk “kaptajn”, og inden det første år var gået, fik restauranten en stjerne i Michelin-guiden.